کاربر گرامی،

به جهت بهرمندی از تمام امکانات تعبیه شده در این سایت ،لطفا از لپتاپ یا تبلت و یا دستگاه های بیشتر از 10 اینچ برای ورد به سایت استفاده کنید .

با تشکر.

بیش از ۲ هزار تُن انواع گل و گیاه از محلات صادر می شود کشت «فراسرزمینی» کمک به تقویت دیپلماسی اقتصادی ظرفیت سردخانه‌های شهرستان اهر جوابگوی نیاز باغداران نیست خروج ۷۰ میلیارد دلار از ادعا تا واقعیت صادرات بندر کنگان به قطر از سرگرفته شد بیش از ۲ میلیارد دلار کالا از مزرهای کرمانشاه صادر شده است کشش بازار اوراسیا و صادرات ۱۹۰ میلیون دلاری از مازندران افزایش سطح دیپلماسی وزارت امور خارجه در حوزه صادرات کالا ضروری است ۷۴ فرصت سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی احصا شد ایران بزرگ‌ترین شریک تجاری چین است
اخبار صادرات/صادرات
0

رئیس شورای ملی زیتون گفت: سازمان تعاون روستایی بنا به دستور وزارت جهادکشاورزی مکلف شد که ۳۰ هزار تن دانه روغنی با قیمت ۲۵ هزار تومان خریداری کند. این تصمیم حدود یک و نیم‌ماه پیش گرفته شد ولی هنوز حتی…

رئیس شورای ملی زیتون گفت: سازمان تعاون روستایی بنا به دستور وزارت جهادکشاورزی مکلف شد که ۳۰ هزار تن دانه روغنی با قیمت ۲۵ هزار تومان خریداری کند. این تصمیم حدود یک و نیم‌ماه پیش گرفته شد ولی هنوز حتی یک کیلو هم خریداری نشده است.

 

مهدی عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه صنعت زیتون در ایران صنعت نوپایی است و سال‌های قبل تولید داخلی کفاف مصرف داخل را نمی‌داد، اظهار کرد: امسال افزایش ۲۵۰ درصدی تولید زیتون را در کشور داشتیم، اما متاسفانه تصمیمات در این حوزه دیر گرفته شد و هنوز هم این تصمیمات اجرایی نشده است.

 

وی با بیان اینکه میزان صادرات زیتون و روغن زیتون چشمگیر نیست، گفت:صادرات روغن زیتون را مشروط به خرید دانه‌های روغنی در داخل کشور کرده‌اند. وقتی با مازاد محصولی در کشور مواجهیم نباید شرطی برای صادرات گذاشته شود. این عوامل باعث شده که صادراتی انجام نشود.

 

رئیس شورای ملی زیتون در ادامه به خرید حمایتی زیتون اشاره کرد و گفت: سازمان تعاون روستایی بنا بر دستور وزارت جهادکشاورزی مکلف شد که ۳۰ هزار تن دانه روغنی با قیمت ۲۵ هزار تومان خریداری کند. این تصمیم حدود یک ماه و نیم‌ پیش گرفته شد، ولی هنوز حتی یک کیلو هم خریداری نشده و ضربه مهلکی به تولید و خودکفایی روغن زیتون وارد شده است.

 

وی اضافه کرد: تاخیر در خرید زیتون باعث شده زیتونی که در کل دنیا ۸۰ درصد برای روغن‌گیری استفاده می‌شود برای کنسرو برداشت شود که ارزش غذایی در مقایسه با روغن زیتون ندارد. همچنین بازار کنسرو را هم اشباع و به نوعی خراب کند. زیرا وقتی بیشتر از نیاز بازار، زیتون کنسروی عرضه شود عرضه و تقاضا بهم می‌خورد.

 

عباسی تصریح کرد: این عدم خرید حمایتی مصداق ترک فعل سازمان تعاون روستایی است. این ترک فعل باعث نابودی باغداران و صنایع تبدیلی شده است. صنایع تبدیلی در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های کلان کرده‌اند. همچنین در راستای تقویت زیر ساخت واحدهای روغن کشی، ۲۸خط تولید روغن کشی نیز به ارزش دلاری حدود ۱۰ میلیون اضافه کرده‌اند زیرا بر اساس پیش بینی‌ها و سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی قرار بود ۵۵ درصد زیتون کشور برای استحصال روغن باشد ولی این عدم خرید به موقع و تعیین قیمت نامناسب باعث شد این زیتون‌ها برای کنسرو برداشت شوند و این واحد ها در آستانه ورشکستی قرار بگیرند.

 

رئیس شورای ملی زیتون در پایان گفت:وزیر دستور خرید حمایتی داد. مجلس نیز پیگیر آن بود و معاونت امور باغبانی وزارت جهاد آن را پیگیری و دستورالعملش را تدوین کرد. شورای ملی زیتون نیز پیگیر این خرید بود ولی مشخص نیست که چرا معاونت اقتصادی و برنامه‌ریزی وزارت جهادکشاورزی و تعاون روستایی آن را به تعویق انداخته‌است.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

!اطلاعات من را برای ارسال نظر ذخیره کن