شهر جهانی لالجین؛ از خاموشی چراغ کارگاه‌های تولیدی ت جولان دلالان

وضع بازار سفال لالجین خوب نیست

محسن احمدپور یکی دیگر از سفالگران لالجین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تولیدات لالجین مختلف است و اجناسی که خلاقیت و نوآوری داشته باشند در طول سال فروش دارند، گفت: در حال حاضر، مشکل ما بازار و نبود مشتری و بحث اقتصادی است؛ علت خوب نبودن بازار سفال لالجین نیز این است که در دوره‌ای تولیدات فقط به عراق صادر می‌شد و الان دیگر این اتفاق نمی‌افتد و در خود ایران هم بازار ما کساد است و کم شده و متقاضی برای خرید و بحث فروش نیست بنابراین با تولید نشدن اجناس بازار تا حدی نامتعادل شده است.

این تولیدکننده و فروشنده سفال با بیان اینکه اغلب کارهای صادراتی از نوع معروف ترین جنس، فیروزه‌ای است، اظهار کرد: ما از لحاظ تأمین خاک رس مشکل نداریم و در حال حاضر ۱۰ الی ۱۲ کارگاه گل رس تولید می‌کنند و به سفالگران می‌فروشند، در حالی که هزینه مواد اولیه بالاست بنابراین قیمت تمام شده کار بالا در می‌آید.

احمدپور در ادامه صحبت‌های خود، بالا رفتن هزینه گاز را یکی دیگر از مشکلات کارگاه‌های لالجین دانست و گفت: متأسفانه قیمت گاز در ماه‌های اخیر صنعتی حساب می‌شود و افزایش چشمگیری داشته و به عبارتی هشت برابر شده است.

وی با بیان اینکه کارگاه‌های خرد و کلان و متوسط در لالجین قابل شمارش نیست گفت: اوضاع اقتصادی در این زمان اصلاً خوب نیست، خرج و مخارج بالاست و سه سالی هست که کاسبی نداریم الان حدود ۵۰ روزی هست که اصلاً فروش نداشتیم.

گفتنی است؛ لالجین چند سالی است که عنوان شهر جهانی را یدک می‌کشد اما این عنوان نتوانسته آنطور که باید و شاید به داد صنعتگران آن برسد و دردی از آنها دوا کند. بازار فروش، برند سازی، صادرات، شهرک سفال، سوخت و گاز کارگاه‌ها از جمله مشکلاتی است که هنرمندان لالجینی در چند سال اخیر با آن روبرو هستند و متأسفانه چاره اساسی هم برای برون رفت از این مشکلات ندارند.

این روزها این وضعیت درحالی تداوم یافته که شاهد سکوت مسئولین هستیم، مشکلات تولید، فروش، صادرات و تأمین گاز در وضعیتی نفس سفالگران لالجین را بریده است که مدیریت ارشد در این حوزه تغییر کرده و البته استان همدان نیازمند این صادرات غیرنفتی و رونق دوباره اشتغال و پایداری آن و البته رونق مجدد گردشگری است.