کاربر گرامی،

به جهت بهرمندی از تمام امکانات تعبیه شده در این سایت ،لطفا از لپتاپ یا تبلت و یا دستگاه های بیشتر از 10 اینچ برای ورد به سایت استفاده کنید .

با تشکر.

بیش از ۲ هزار تُن انواع گل و گیاه از محلات صادر می شود کشت «فراسرزمینی» کمک به تقویت دیپلماسی اقتصادی ظرفیت سردخانه‌های شهرستان اهر جوابگوی نیاز باغداران نیست خروج ۷۰ میلیارد دلار از ادعا تا واقعیت صادرات بندر کنگان به قطر از سرگرفته شد بیش از ۲ میلیارد دلار کالا از مزرهای کرمانشاه صادر شده است کشش بازار اوراسیا و صادرات ۱۹۰ میلیون دلاری از مازندران افزایش سطح دیپلماسی وزارت امور خارجه در حوزه صادرات کالا ضروری است ۷۴ فرصت سرمایه‌گذاری در خراسان شمالی احصا شد ایران بزرگ‌ترین شریک تجاری چین است
اخبار استانی/اصفهان
0

اصفهان – ایرنا – معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد اصفهان از صدور نخستین نشان استاندارد ملی برای ۲ رشته صنایع دستی شامل ” میناکاری” و ” زیرساخت احجام فلزی سنتی” در این استان خبر داد.   رضا دولتشاهی روز…

اصفهان – ایرنا – معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد اصفهان از صدور نخستین نشان استاندارد ملی برای ۲ رشته صنایع دستی شامل ” میناکاری” و ” زیرساخت احجام فلزی سنتی” در این استان خبر داد.

 

رضا دولتشاهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محصولات صنایع دستی مشمول استاندارد اجباری نیستند اما می توانند نشان استاندارد ملی تشویقی در این رشته ها اخذ کنند.

 

وی با بیان اینکه صدور مجوز نشان استاندارد ملی برای رشته های میناکاری و زیرساخت احجام فلزی سنتی در کشور برای نخستین بار در اصفهان انجام شد، اظهار داشت: تا کنون برای پنج رشته صنایع دستی شامل خاتم کاری، قلمزنی، فیروزه کوبی، میناکاری و زیرساخت احجام فلزی سنتی در استان اصفهان نشان استاندارد ملی صادر شده است.

 

وی با بیان اینکه تاکنون برای ۱۲ واحد تولید صنایع دستی در استان اصفهان مجوز نشان استاندارد ملی تشویقی صادر شده است، اضافه کرد: از جمله آنها می توان به ۲ واحد خاتم و ۶ واحد فیروزه کوبی اشاره کرد.

 

دولتشاهی با تاکید بر اینکه اصفهان در تدوین و صدور نشان استاندارد ملی تشویقی برای رشته های صنایع دستی در کشور پیشتاز است، خاطرنشان کرد: برخی استان ها صنایع دستی خاص خود را دارند و در آن رشته ها، استاندارد ملی نیز تدوین شده است.

 

وی اظهار داشت: کسب مجوز کاربرد نشان استاندارد تشویقی، مزیت های مختلفی به‌همراه دارد که از جمله آن می توان به کاهش هزینه ها، اطمینان خاطر برای مصرف کنندگان و افزایش رقابت پذیری محصولات در بازار اشاره کرد.

 

دولتشاهی افزود: در امر صادرات و ورود به بازارهای جهانی نیز تولیدکنندگان می توانند از نشان استاندارد تشویقی بعنوان برند برای تبلیغات استفاده کنند.

 

وی گفت: شماره استاندارد ملی ۱۳۵۳۷ برای محصولات میناکاری یک واحد تولیدی و شماره استاندارد ملی ۱۵۶۵۹ برای محصولات زیرساخت احجام فلزی سنتی برای یک واحد تولیدی دیگر در اصفهان صادر شده است.

 

استاندارد تشویقی (اختیاری) به نوعی از استاندارد اطلاق می شود و صاحب کالا یا خدمات اجباری برای دریافت این پروانه استاندارد ندارد ولی به دلیل رقابت در بازار و افزایش و اثبات کیفیت کالای تولید نسبت به دریافت آن اقدام می کند.

 

از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است و حدود ۶۰ هزار نفر هنرمند در این زمینه در استان فعالیت دارند.

 

میناکاری، میناگری یا میناسازی هنری است که سابقه‌ای در حدود پنج هزار سال دارد و از صنایع دستی محسوب می‌شود. امروزه این هنر بیشتر بر روی مس انجام می‌شود ولی می‌توان بر روی طلا، نقره، سفال نیز آن را به عمل آورد.

 

امروزه در ایران کانون تولید ظروف میناکاری شهر اصفهان و استادان برجسته‌ای در تولید آثار مینا مشغول به فعالیت هستند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

!اطلاعات من را برای ارسال نظر ذخیره کن